top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Voor wie is deze cursus niet geschikt?

Mensen die in de loop van het leven een slachtoffer mentaliteit hebben ontwikkeld moeten niet deelnemen an deze cursus. Het zal namelijk niet helpen omdat ze negativiteit nodig hebben, moeilijkheden omarmen en in emoties blijven verdrinken. Niet omdat ze zielig zijn of hiervoor kiezen, maar omdat het psychologisch gezien een bepaalde voldoening geeft. 

Kenmerkend is dat dit gepaard gaat met een enorme inzet om hetzelfde te blijven. Oplossingen hebben ze altijd al geprobeerd en niets werkt. Hoewel er gezocht wordt naar een betere toekomst, blijft dit vaak bij denken, proberen en falen. 

Herken je jezelf hierin en wil je dit echt veranderen, neem dan contact op. 
Je ontvangt een eenvoudig plan van aanpak om dit aan te pakken en je voor te bereiden op deze cursus.

Wil jij vooruit?

Dan is deze cursus perfect voor jou! 
Je krijgt namelijk de handvaten om jezelf naar voren te begeleiden. Je gaat herkennen wat je tegenwerkt en hoe je dit met een glimlach kunt voorkomen. Ongeacht of je er zin in hebt, er gemotiveerd voor bent of erin geloofd, binnen 2 weken ga je ervaren dat je vooruit kan en wilt. 

Psychologische mechanismen

Tijdens deze cursus krijg je een diepere inzicht in jezelf zonder te moeten studeren. Ga je jezelf beter leren kennen zonder jezelf te analyseren of in emoties te verdrinken. Je leert namelijk je menselijke kant kennen, hetgeen hetzelfde is bij alle mensen over de hele wereld.

 

Net zoals je ademhaling en bloedsomloop, heb je namelijk ook psychologische mechanismen die bij ons allemaal hetzelfde werken. Zo ga je ook ontdekken dat veel van wat jij denkt fout te doen of het doorzetten moeilijk maakt, eigenlijk een mechanisme is welke je automatisch volgt. Met een eenvoudige aanpassing zul je deze los kunnen laten waardoor je merkt dat het makkelijker wordt.

Laten we direct beginnen!

Logo wijgaanvooruit ppt_edited_edited.pn

Ontdek de 3 fases van motivatie

Motivatie zoals we dat kennen is een gevoel dat, net als plezier en verdriet, nooit dezelfde intensiteit vast kan houden. Het is namelijk niet bedoeld om je naar je doelstelling te brengen, maar om je een kickstart te geven en te wennen aan nieuwe gewoontes. Het begint daarom sterk wat je ook een tijdje vast kunt houden, maar het zal altijd weer naar beneden zakken. Het zal dan ook plaats moeten maken voor gedrevenheid of een natuurlijke motivatie welke niet afhankelijk is van je resultaten of gevoel. 

Fase 1: De plotselinge energie boost

Deze komt op door een (herhaaldelijke) confrontatie met iets dat je écht niet leuk vindt of juist heel graag wil hebben. Deze geeft een energie stoot welke je beweegt grote veranderingen te maken. Deze energie is intens en blijft voor maar een hele korte periode. Waarna het ook zo weer weg kan vloeien. Heb je deze motivatie de afgelopen jaren vaker gehad maar is het steeds onbeantwoord gebleven, dan zal het steeds minder energie geven. Merk je dat op, dan zul je eerst het vertrouwen in jezelf en je doel moeten versterken, voordat de motivatie weer sterk genoeg is om actie te nemen. 

Fase 2: De afhankelijke motivatie

In deze fase heb je grofweg 2 motivatiebronnen: het gevoel van vooruit gaan en de resultaten die je opmerkt. De eerste vervliegt op een natuurlijke wijze wanneer de nieuwigheid eraf is en de ander wanneer de resultaten tegenvallen of niet meer zo bijzonder zijn.. Vandaar ook dat dit de afhankelijke fase is welke gekenmerkt wordt door 3 verschillende momenten. 

  1. De motivatie is sterk

  2. Het psychologisch kritische punt

  3. De motivatie neemt af

Het psychologisch kritische punt

Dit is een keerpunt waarbij je of de overgang maakt naar de derde fase of gefrustreerd doorzet. Dit is ook direct het punt waar je psychologisch gezien de controle kunt pakken. 

Fase 3: Waar je naartoe moet!

In deze laatste fase is het doel om richting nieuwe gewoontes en normalisering te gaan. De motivatiebronnen zijn diepgaander en geven je daardoor een minder intense maar langdurende motivatie. Daarnaast heb je een zee aan motivatiebronnen welke je helpen om vooruit te blijven gaan. Het leerproces, je eigen ontwikkeling, tegenslagen, moeilijke momenten en ja, zelfs motivatieverlies is een bron van motivatie. 

Volg de hele cursus

  • Je ontdekt 1 zin hoe je de overgang van fase 2 naar 3 op een natuurlijke manier laat verlopen.

  • Je ontdekt hoe je motivatie om gaat zetten in een ontspannen vastberadenheid.

  • Je gaat genieten van een steeds sterker wordende vertrouwen in jezelf, doel en toekomst.

Bas.png

Heb je hier vragen over? 

bottom of page