top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Top dat je mee vooruit wilt!

Laten we direct beginnen:

Warming-up: herken de controle.

Wanneer we gewoon leven 

Deel 3: Grip op jezelf

Deel 4: Grip op je toekomst

Pak de controle en ga vooruit ongeacht wat er gebeurt. Versterk de grip op je focus en bouw een natuurlijke en krachtige toekomstvisie op die je de weg vooruit zal bieden tijdens de moeilijkste periodes. 

Grip op je motivatie

Gratis: ontdek de 3 fases van motivatie

Stap 2: van motivatie naar vastberadenheid

Stap 3: ontwikkel je toekomstvisie
Stap 4: aanmelden praktijkondersteuning

Logo wijgaanvooruit ppt_edited_edited.pn

Ontdek de 3 fases van motivatie

Motivatie zoals we dat kennen is een gevoel dat, net als plezier en verdriet, nooit dezelfde intensiteit vast kan houden. Het is namelijk niet bedoeld om je naar je doelstelling te brengen, maar om je een kickstart te geven en te wennen aan nieuwe gewoontes. Het begint daarom sterk wat je ook een tijdje vast kunt houden, maar het zal altijd weer naar beneden zakken. Het zal dan ook plaats moeten maken voor gedrevenheid of een natuurlijke motivatie welke niet afhankelijk is van je resultaten of gevoel. 

Fase 1: De plotselinge energie boost

Deze komt op door een (herhaaldelijke) confrontatie met iets dat je écht niet leuk vindt of juist heel graag wil hebben. Deze geeft een energie stoot welke je beweegt grote veranderingen te maken. Deze energie is intens en blijft voor maar een hele korte periode. Waarna het ook zo weer weg kan vloeien. Heb je deze motivatie de afgelopen jaren vaker gehad maar is het steeds onbeantwoord gebleven, dan zal het steeds minder energie geven. Merk je dat op, dan zul je eerst het vertrouwen in jezelf en je doel moeten versterken, voordat de motivatie weer sterk genoeg is om actie te nemen. 

Fase 2: De afhankelijke motivatie

In deze fase heb je grofweg 2 motivatiebronnen: het gevoel van vooruit gaan en de resultaten die je opmerkt. De eerste vervliegt op een natuurlijke wijze wanneer de nieuwigheid eraf is en de ander wanneer de resultaten tegenvallen of niet meer zo bijzonder zijn.. Vandaar ook dat dit de afhankelijke fase is welke gekenmerkt wordt door 3 verschillende momenten. 

  1. De motivatie is sterk

  2. Het psychologisch kritische punt

  3. De motivatie neemt af

Het psychologisch kritische punt

Dit is een keerpunt waarbij je of de overgang maakt naar de derde fase of gefrustreerd doorzet. Dit is ook direct het punt waar je psychologisch gezien de controle kunt pakken. 

Fase 3: Waar je naartoe moet!

In deze laatste fase is het doel om richting nieuwe gewoontes en normalisering te gaan. De motivatiebronnen zijn diepgaander en geven je daardoor een minder intense maar langdurende motivatie. Daarnaast heb je een zee aan motivatiebronnen welke je helpen om vooruit te blijven gaan. Het leerproces, je eigen ontwikkeling, tegenslagen, moeilijke momenten en ja, zelfs motivatieverlies is een bron van motivatie. 

Volg de hele cursus

  • Je ontdekt 1 zin hoe je de overgang van fase 2 naar 3 op een natuurlijke manier laat verlopen.

  • Je ontdekt hoe je motivatie om gaat zetten in een ontspannen vastberadenheid.

  • Je gaat genieten van een steeds sterker wordende vertrouwen in jezelf, doel en toekomst.

Bas.png

Heb je hier vragen over? 

bottom of page