top of page
Crossing the Finish Line_edited.jpg

Welkom!

AEnB2UqRIn6anB12yk92SZc7Y3Ai37oj5KIY0YZnPeCnGLwhQVkeqGFhUuv1HC9-mLUJlYw2YpL4wTm16Jb67mBcS0

Techniek 1: vastberadenheid ontwikkelen

 • niet meer afhankelijk van onstabiele motivatie 

 • blijft doorgaan waar je anders zou stoppen

Techniek 3: innerlijke obstakels overwinnen

 • op onbewust niveau negativiteit loslaten

 • mentaal sterker | emotioneel meer vrijheid

Techniek 2: gewoontes verzwakken en versterken

 • drang naar slechte gewoontes overwinnen

 • veranderingen makkelijker volhouden

1 keer leren, de rest van je leven gebruiken!

Mentale technieken

Deel 1: psychologische mechanismen

Om het beste uit een auto te kunnen halen moet je deze kunnen 'fine-tunen'. Hiervoor moet je de mechanismen kennen waardoor de auto vooruitgaat. Voor ons mensen geldt dit hetzelfde, we moeten de mechanismen ontdekken die ons vooruit helpen. Wat dit lastig maakt is dat wij onszelf ervaren en zien als een individu. Onze emoties, gedachten, meningen, ervaringen en alles wat ons uniek maakt. Via die weg proberen we onszelf te motiveren, veranderingen vol te houden en om te gaan met de moeilijke obstakels van het leven. 

Maar een auto zal niet harder rijden door luxere stoelen erin te zetten? Beter door de bochten gaan door de uitlaat te vervangen? Nee, natuurlijk niet.

Hoe gek en absurt deze voorbeelden ook klinken, dit is wel wat ik denk wanneer ik iemand blind de motivatie zie volgen: 'dit keer lukt het wel!'. Ditzelfde denk ik wanneer ik iemand gefrustreerd door zie zetten. Je bereikt er niets mee, behalve dat het einde iets uitstelt. Maar dat komt omdat ik als oud topsporter de mentale mechanismen persoonlijk heb leren kennen en meer dan 2 decenia deze mechanismen bij mijn klanten zie. 

 

In de praktijk heb ik gemerkt dat informatie het belangrijkste is. Je wilt namelijk al vooruit, je doel bereiken of het beste uit jezelf halen. Die motivatie zit in je, daarom leg ik je uit hoe de psychologische mechanismen werken en hoe je deze eenvoudig kunt sturen en gebruiken om het makkelijker te maken. Het is net als fietsen, eens geleerd altijd gedaan!

Ga verder!

Meld je aan en je ontdekt deze psychologische mechanismen direct. Daarnaast ontvang je binnen 24 uur in je e-mail uitleg over je instinctieve reacties, welke ervoor zorgen dat veel resultaten en uitkomsten hetzelfde blijven. Dat hoewel je gemotiveerd bent en er alles aan doet, je waarschijnlijk niet veel verder eindigd dan waar je nu staat. Zo gaan we stapje voor stapje vooruit. Je ontdekt ook dat er een makkelijkere manier is! 

Ontdek je menselijkheid

Als eerste zullen we een onderscheidt moeten maken tussen onze individualiteit en onze menselijkheid. Deze zijn namelijk enorm verschillend! Terwijl ik dit schrijf (en jij dit leest) weten we bijvoorbeeld niets over elkaar. Niet hoe we zijn, wat we hebben meegemaakt, wat onze dromen zijn en wat we nu ervaren. Maar wat we wel weten is dat we beide op dezelfde manier ademhalen. Ons bloed doorloopt dezelfde weg en toen we peuters waren hadden we zo'n drang om te onderzoeken, dat we beide overal aanzaten, minder goed luisterde en de focus van een eendagsvlieg hadden. 

Je bent namelijk naast een uniek individu ook een mens, daarom kan ik voorspellen dat wanneer jij je adem inhoudt, je opeens een steeds sterker wordende drang krijgt om weer adem te halen. Dit is namelijk een lichamelijk mechanisme dat we niet in de hand hebben. Net zozeer wanneer jij met een probleem of moeilijke situatie te maken krijgt. Ik kan voorspellen dat je hier instinctief op reageert en daardoor onbewust dit obstakel meer macht geeft. Dat je het onbewust vasthoudt en daarom ook niet veel verder kan komen. Maar ik weet ook dat je dit eenvoudig los kan laten, en daar gaan we ons op richten. 

We houden het praktisch

Er is weinig zo interessant, gevaarlijk en mysterieus dan onze menselijke psyche. Veel hiervan speelt zich namelijk onbewust af en hebben we niet direct door. We blijven dan achter met de vraag waarom we zijn zoals we zijn. Het is dan ook heel makkelijk om je te verdwalen in het verleden of te verdrinken in emoties. Dit gaan we niet doen. 

We richten ons op de psychologische mechanismen zoals jij die ervaart en deze gaan we sturen. Zoals in dit voorbeeld hieronder:

 • Drang om te begrijpen
  Of dit nu komt door een behoefte aan zekerheid, liefde of waardering, we hebben een innerlijke drang om te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je in een moeilijke situatie zit, dat deze drang je focus en aandacht naar deze situatie beweegt. Dit gaat automatisch. 
  Wanneer deze situatie alleen complex is, zullen we het nooit helemaal begrijpen. Toch blijft deze drang hiernaartoe sturen met als gevolg dat je mentaal in die situatie blijft zitten, je gaat mentaal stilstaan. Met als gevolg frustratie, onmacht, negativiteit en uiteindelijk ook stress en neerslachtigheid. 

  Zowel de oorzaak als het gevolg accepteren we zoals het is en we richten ons op de kern. Dat is dat jij je laat leiden door deze drang om te begrijpen. En met een simpele techniek ga je deze leiding terugpakken, waardoor je het probleem mentaal los kan laten en daarmee de vervelende gevolgen kunt ontwijken of wegnemen. 

We starten met 2 basistechnieken

Net zoals alles dat het leven mooi en makkelijker maakt, krijg je het niet gratis. Het komt je niet aanwaaien en je moet er echt iets voor doen. Daarom starten we met 2 basistechnieken welke de fundering vormen voor jouw succes: acceptatie om de controle terug te krijgen en je toekomstvisie om jezelf naar de toekomst te inspireren.

zittend op rots

Accepteer de huidige situatie

Niet omdat je het ermee eens bent of dit voor je toekomst wilt, maar om mentaal de ruimte te krijgen om het los te laten zodat je de controle terug kunt pakken. accepteer je het niet, zal die situatie jou gedrag, gedachten en gevoel beïnvloeden. Daarom, accepteer zodat je de controle terug kunt pakken.

Techniek:

 • Vraag jezelf: kan ik dit accepteren?

 • Geef geen antwoord maar richt je aandacht op je toekomstvisie

Geef je in je gedachten toch antwoord, glimlach en stel de vraag opnieuw.

Zijn de emoties te hoog om je aandacht op je toekomstvisie te hebben, neem dan contact op.

Weerspiegelen in de Weide

Ontwikkel je toekomstvisie

Elk doel of elke ambitie, die ertoe doet in het leven, is niet in een rechte lijn te bereiken. Je hebt altijd met diverse ups en downs te maken en je komt diverse obstakels tegen die het moeilijk maken. Dit proces en hoe je je hierin ontwikkeld zal je succes bepalen. Laat dit proces dan ook in je gedachten leven, wees ermee bezig en laat het je inspireren richting jouw doel. 

Techniek:

Wees in je gedachten 15 à 30 seconden bezig met het proces richting je doel / toekomst. Hoe wil je jezelf in dit proces zien, welke moeilijke momenten wil je overwinnen en hoe wil je jezelf zien groeien. 

Crossing the Finish Line_edited.jpg

Mentale training

Genieten van vakantie

Oude gewoontes loslaten

Gewoontes ontstaan wanneer het een psychologische meerwaarde heeft. Wat de gewoonte in stand houdt en versterkt is de onbewuste verwachting van wat het ons zal geven. Hier gaan we ons op richten. 

Techniek:

 • Ervaar je een drang naar een gewoonte

 • Stel jezelf de vraag: Wat verwacht ik hiervan te krijgen

 • Geef geen antwoord maar richt je aandacht op je toekomstvisie

Samen trainen of mentaal nog sterker worden?

Ga dan naar WijGaanVooruit.com 

Crossing the Finish Line_edited.jpg

Mentale training

Warrior Two

Vastberadenheid ontwikkelen

Met deze techniek houd niets en niemand je meer tegen. Gebruik deze elke keer wanneer je geconfronteerd wordt met tegenslag, moeilijk moment. twijfel, vervelend gevoel of lastige situatie. 

Techniek:

 • Zeg tegen jezelf: Dit hoort bij het proces!

 • Focus weer op je toekomstvisie

Hiermee vertel je jezelf dat je toekomst en doel belangrijker is dan dit moment of deze situatie. Doe dit herhaaldelijk en je zult merken dat obstakels steeds minder effect op je hebben, dat je focus sterker wordt en dat je mentaal en emotioneel steeds meer aankan. 

Samen trainen of mentaal nog sterker worden?

Ga dan naar WijGaanVooruit.com 

Crossing the Finish Line_edited.jpg

Mentale training

Leefstijlcounseling

Gewoontes veranderen

Bepaal vanaf vandaag zelf met welke gewoontes je doorgaat, want met deze techniek pak je de verandering bij de kern aan. Doe dit elke keer wanneer je een drang naar een oude gewoonte krijgt en ervaar dat jij de controle hebt!

Techniek:

 • Vraag jezelf: wat verwacht ik hiervan te krijgen? 

 • Geef geen antwoord en focus op je toekomstvisie

Met deze vraag haal je jezelf uit het patroon. Hierdoor zul je merken dat wat je hiervan verwacht, niet is wat je wil of nodig hebt, maar wat je vroeger wilde en vroeger nodig had. Daarom, richt je op je toekomstvisie en verzwak de psychologische aantrekkingskracht van die oude gewoonte!

Samen trainen of mentaal nog sterker worden?

Ga dan naar WijGaanVooruit.com 

Crossing the Finish Line_edited.jpg

Mentale training

Denkende Mens op Laag

Innerlijke obstakels overwinnen

Onbewust geven we obstakels zoals onzekerheid, depressie, stress, lastig verleden en andere obstakels steeds meer macht. Dit ga je systematisch terugpakken met deze techniek!

Techniek:

 • Ervaar het obstakel zonder hierop te reageren. 

 • Accepteer dat dit op dit moment de realiteit is.

 • Zeg tegen jezelf: 'Ok, maar dit is wat ik wil.' en focus op je toekomstvisie.

Instinctief reageren we op deze obstakels waardoor het meer macht over ons krijgt. Door het te ervaren zonder reactie, bouw je niet alleen je vertrouwen op dat jij dit aankan, maar je zult ook merken dat jij bepaalt hoeveel effect dat obstakel op jou heeft.

Samen trainen of mentaal nog sterker worden?

Ga dan naar WijGaanVooruit.com 

bottom of page