top of page
images.jpeg

WijGaanVooruit.com

Doorzetten in 2 stappen!

Stap 1: het hoort bij het proces!

Motivatieverlies, teleurstelling, vermoeidheid, geen zin, een drang naar het oude, spanning, stress, geen plezier uit je nieuwe manier van leven halen en alles wat tussen nu en je doel instaat. Het hoort allemaal bij het proces!

Zeg dit ook tegen jezelf!

Door alle ongemakkelijken en moeilijke momenten te zien als onderdeel van het proces, zul je merken dat de psychologische druk minder wordt. 

Waarom?

Als mens hebben we een psychologische behoefte om te begrijpen, deze zorgt ervoor dat we vast blijven houden aan alles wat niet gaat zoals we willen. Je blijft dus stilstaan. Dat kost je energie en geeft je negativiteit terug. Door dit onbewust vast te houden zul je nooit veel verder kunnen komen. 

Wedloop in de natuur

Het effect voor de toekomst

Als mens hebben we een psychologische behoefte om te begrijpen, deze zorgt ervoor dat we vast blijven houden aan alles wat niet gaat zoals we willen. Je blijft dus stilstaan. Dat kost je energie en geeft je negativiteit terug. Door dit onbewust vast te houden zul je nooit veel verder kunnen komen. 

Je raakt gemotiveerd een verandering te maken omdat het huidige niet leuk vindt. Je neemt actie waardoor je voelt dat je vooruit gaat en dat maakt je enthousiast. Deze enthousiasme hou je vast totdat de resultaten tegen gaan staan, je energieniveau zakt, het te druk krijgt of omdat het nieuwe 'normaal wordt'. 

Nu zul je de veranderingen niet meer zo leuk vinden en raak je beetje bij beetje gemotiveerd om weer terug naar het oude te gaan. Zo is de cirkel compleet en eindig je nooit veel verder dan waar je begon. 

De oplossing komt van 2 kanten

1) motivatie verder ontwikkelen

2) natuurlijke motivatie opbouwen

1) Motivatie verder ontwikkelen
Dit is de automatische manier hoe we gemotiveerd raken, dus hier hoef je niet veel voor te doen. Zo snel als deze motivatie opkomt, zo snel kan deze ook weer wegvloeien. Dit is ook heel normaal voor deze vorm van motivatie. Het doorloopt dan ook 3 fases waarin motivatie overslaat naar enthousiasme en uiteindelijk: vastberadenheid. Helaas blijft 99% van alle mensen in de 2e fase hangen en ik ga je uitleggen hoe je dit eenvoudig kunt voorkomen.

2) Natuurlijke motivatie opbouwen
Deze komt niet automatisch en hier moet je echt wat voor doen. Dit is namelijk een motivatie die je zelf creëert vanuit niets. Je hebt geen enkele confrontatie nodig en zult hier dagelijks iets voor moeten doen. Niet veel en het is niet vervelend, maar je moet er iets voor doen! Het voordeel van deze vorm van motivatie is dat deze stabiel is. Het is niet afhankelijk van je gevoel, situatie of dat alles goed gaat. Het is een ontspannen motivatie die helpt bij zelfs de moeilijkste momenten. 

Onbetrouwbare motivatie overwinnen!

Deze overwinning behalen we als eerste met kennis, die we vervolgen met praktijk ervaring. Hoewel bij ons, als menszijnde, motivatie hetzelfde werkt, kun jij je voorkeur hebben en het een beter aanslaan dan het ander. Daarom, ga ermee aan de slag en dan vinden we samen de perfecte manier voor jou! 

  • de 3 fases van motivatie

  • het psychologisch kritisch punt dat vaak het begin van het einde is

  • hoe je in de 3e fase terecht kan komen

  • praktijk vragen voor een persoonlijke aanpak

  • 4 dagen praktijk ondersteuning

  • natuurlijke motivatie opbouwen

De 3 fases van motivatie

Fase 1: Motivatie in zijn primitieve vorm

Motivatie, zoals je dat kent, is een boost van energie dat opkomt wanneer je (herhaaldelijk) geconfronteerd wordt met iets dat je niet leuk vindt of graag wilt hebben. De motivatie kun je vasthouden door veranderingen te maken, vooruit te gaan en resultaten te boeken. Doe je dat niet, dan verlies je de motivatie vrij snel. 

Fase 2: Enthousiasme dankzij de resultaten

Het gevoel van vooruit gaan en het boeken van resultaten houdt de motivatie in stand. Deze hoge mate van motivatie helpt je om obstakels te negeren, gevoelens te onderdrukken en jezelf naar een hogere hoogte te brengen. Dit kun je niet eeuwig volhouden en dus is het verstandig om je alvast op de volgende fase te richten. Doe je dat niet, dan kom je vanzelf het psychologisch kritische punt tegen, welke hoogstwaarschijnlijk het begin van het einde zal zijn. Je zult nog doorzetten, maar het gaat bergafwaarts tot je niet meer kunt. Na deze cursus zul je dit punt herkennen en eenvoudig verslaan. Zodat je heel soepel de 3e en meest belangrijke fase in komt.

Het moment dat je tegen jezelf bewust of onbewust gaat verklaren waarom het minder gaat. Misschien omdat je het te druk hebt, geen zin hebt, het te moeilijk is of een bepaald probleem dat je tegen gekomen bent. Deze verklaring, waar of niet waar, zal telkens bevestigd worden totdat het een gegronde reden is om te stoppen. 

Het geheim: het kan heel goed zijn dat het klopt, maar daar gaat het niet om. Je wilt vooruit en dat is belangrijker dan welk ongemak of obstakel dan ook. Dit is ook wat je jezelf duidelijk gaat maken met 1 zin, dat zijn 5 woorden en een glimlach. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel weten! Dat ontdek je wanneer je verder gaat naar het webinar hier beneden. 

Het psychologisch kritische punt

Fase 3: Vastberadenheid

In deze fase wordt het doorzetten en de nieuwe gewoontes in denken, doen of ervaren steeds normaler. Je merkt dat je door blijft gaan zonder dat er een grote strijd is of dat het je heel veel moeite kost. Je bent in deze fase bezig het nieuwe niveau, waarvoor je gewerkt hebt, te normaliseren en nieuwe gewoontes op een onbewust niveau aan te nemen. 

Ontdek hoe je jezelf naar de 3e fase kunt begeleiden met slechts 1 zin, 5 woorden en een glimlach. Je zult verbaasd zijn hoe goed dit werkt!

Screenshot_2023-01-26-09-19-06-90_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817_edited.png
  • Ontdek hoe je in 1 zin, dat zijn 5 woorden, en een glimlach eenvoudig fase 3 bereikt.

  • Ervaar hoe het doorzetten steeds makkelijker wordt.

  • Geniet van steeds meer vertrouwen in jezelf dat jij dit aankan!

Ga gratis verder!

Inclusief 4 dagen praktijkondersteuning!

bottom of page