top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Loslaten, terwijl je vooruit gaat.

Loslaten is enorm belangrijk wanneer je vooruit wilt gaan. Hiervoor moet je begrijpen dat we bepaalde elementen op een onbewuste wijze vasthouden omdat het psychologisch gezien een functie heeft. Zo kunnen eenzame gevoelens een manier zijn om contact met jezelf te hebben en slechte gewoontes een manier om onzekerheid te verbloemen. 

De kunst is om niet in het psychologische doolhof te verdwalen door de 'innerlijke drang om te begrijpen' te volgen en in het probleem of de negativiteit te duiken. 

Acceptatie met een glimlach

Zie het probleem, de  emotie, herinnering of obstakel dan ook als een ballon die met honderden touwtjes aan je vastzit. Door vooruit te gaan en de moeilijkheden en obstakels te accepteren zul je stap voor stap elk touwtje doorknippen. Niet met kracht, dwang of hard werken, maar door het te accepteren zoals het is. 

Kijk niet weg of onderdruk het niet, heb interactie met je obstakels van een afstand zoals jij dat aankan. Bouw het vertrouwen in jezelf op dat je de obstakels, het gevoel of de angst aankan. Terwijl je vertrouwen sterker wordt, verzwakt de macht dat het obstakel op je heeft. Hoewel we het liefst een trucje willen doen dat we vervelende dingen in 1 keer kunnen loslaten, is dat niet de realiteit. 

Accepteer je menselijkheid

Ga lekker vooruit, neem de stap naar voren en op het moment dat je tegengehouden wordt, terug getrokken wordt of merkt dat het steeds zwaarder wordt, weet dan dat je onbewust vastgehouden hebt aan iets negatiefs. Misschien een idee voor hoe je het doel kan bereiken, een probleem of gevoel dat je genegeerd hebt, een drang of emotie die je onderdrukt hebt of een situatie / verantwoordelijkheid die je ontweken hebt. Dit is heel menselijk en iets wat we vaak niet doorhebben. 

Het is te zwaar, te moeilijk, ik heb geen tijd of zin meer. Dat is hoe we dit tegen onszelf verklaren, maar als jij echt vooruit wilt dan maakt dit niets uit. Het gaat namelijk niet om nu, maar om straks, morgen, volgende week of een jaar van nu. 

Je bent namelijk een mens en daarom per definitie niet perfect. Je ontwijkt, negeert, hebt een ego en ziet je eigen acties door een donkere of roze bril en hebt een innerlijk mechanisme dat je een verhaal laat geloven waarom je moet stoppen zonder dat er een barst in je ego of zelfbeeld komt. Vanaf vandaag, zie het zoals het is en accepteer je imperfecties en boven alles je menselijkheid. 

Vind de sleutel tot succes bij jezelf

Hoewel we een automatisch mechanisme hebben dat de oorzaak van je problemen en de obstakels die je tegenkomt binnen of buiten jezelf zoekt, vraag ik jou om dit niet te volgen. Zie wat je ontwijkt, negeert en onderdrukt en erken dat je daar de sleutel tot je succes zal vinden. Gebruik de komende periode niet alleen om je doel te bereiken, maar ook om dapper te zijn. Door moeilijkheden te omarmen in plaats ervan weg te rennen. Door confrontaties aan te gaan met hetgeen je liever wilt ontwijken en om dit alles te doen om mentaal sterker te worden en emotioneel meer vrijheid te krijgen. Vergeet het winnen, het vechten of jezelf, situaties of anderen te willen veranderen. 

Kijk de obstakels en problemen aan en accepteer deze zoals ze zijn. Gebruik ze om je tolerantie tot ongemak, gevoelens, stress en pijn te verhogen. Nog belangrijker, laat het los. Richt je aandacht op waar jij naartoe wilt, wat belangrijk voor jou en pak daarbij de controle. 

Op de toekomst

Elke dag weer staan we voor een keuze, ga ik vooruit of blijf ik staan. Deze keuze maak je niet alleen nu maar meerdere keren per dag voor de rest van je leven. Enerzijds doordat er enorm veel elementen zijn om bij stil te staan. Om te willen begrijpen, oplossen, veranderen, ontwijken of tegen te strijden. Meld je aan voor de cursus en ontdek hoe je met kleine aanpassingen de leiding kan pakken, het negatieve effect van deze afleidingen te verzwakken en zonder frustratie door te zetten. Klik hier voor meer informatie als je je hiervoor nog niet hebt aangemeld.

Anderzijds is het makkelijker om stil te staan, aangezien je dan niet hoeft na te denken, actief keuzes moet maken of actief voldoening moet zoeken. Alles is makkelijker voor dat moment om stil te blijven staan, je verzwak alleen wel op een mentaal vlak en zult merken dat je tolerantie voor ongemak, stress en zenuwen steeds zwakker wordt. Je zult merken dat je steeds minder aankunt en dat problemen steeds meer controle over je gaan hebben. 

Ga mee vooruit en je zult jezelf dankbaar zijn!

Optionele opdracht

Als we 6 maanden vooruit de tijd ingaan, hoe wil je terugkijken?
 

Bas.png
bottom of page