top of page

4 obstakels die je tegenhouden

Niemand begint aan een doel om te falen. Toch gebeurt dit zo veel en de reden is heel


eenvoudig, onderweg komen we diverse obstakels tegen die het doorzetten moeilijk maken.Als eerste natuurlijk de drang naar oude gewoontes, welke je als het ware terugtrekken terwijl jij naar voren gaat. Doorzetten kost enorm veel energie waardoor het uiteindelijk onmogelijk wordt om door te gaan. Je hebt de energie er niet meer voor!


Daarnaast hebben we ook andere mensen die niet allemaal even blij voor je zijn waardoor je het gevoel kan hebben alleen te staan. Zo kan al je moeite genegeerd of gekleineerd worden waardoor je niet die energie krijgt van waardering en aandacht. Iets wat wij mensen als sociale wezens nodig hebben. Kleine opmerkingen of een steuntje in de rug doet dan al wonderen. Maar helaas is dit niet voor iedereen een realiteit. Je mist hiermee een groot deel motivatie en energie die je kon gebruiken om door te zetten.Ook verveling of een onrustig gevoel zul je tegenkomen want je moet je weg vinden binnen je nieuwe leefstijl, welke anders is dan de oude. Het lijkt dan wel alsof je iets mist wat

vaak zal leiden tot een realisatie dat je nieuwe leefstijl toch minder voldoening geeft. Ook dit werkt niet motiverend, sterker nog, je nieuwe leefstijl wordt steeds minder aantrekkelijk wat het doorzetten lastiger maakt.


Hoewel er nog veel meer obstakels zijn noem ik er hier nog 1, een drukker weekschema. Naast de vermoeidheid wordt het vaak ook steeds lastiger dezelfde tijd vrij te maken om door te blijven zetten. Er is namelijk meer in het leven en onze enthousiasme voor ons doel zal op een natuurlijke manier met de tijd verwateren. Weer


een legitieme reden om te stoppen.


Al deze obstakels zijn heel natuurlijk en horen bij het proces. Hoewel het decennia van nu nog miljoenen mensen teleurgesteld af laat haken, ga jij hier een stokje voor steken. Dit doe je vandaag door een kleine verandering in je gedachten te maken.


Veel obstakels komen omdat we het oude op een onbewust niveau niet los kunnen laten. We houden nog steeds vast aan patronen, gedachten, prioriteiten en de manier hoe we voldoening in het leven zoeken. Door het oude op een onbewust niveau los te laten, voorkom en verminder je al veel obstakels. Het lastige is alleen dat je het pas los kan laten wanneer je hiermee geconfronteerd wordt.


Voor de komende maanden, ontdek hoe je de obstakels kunt gebruiken om het oude los te laten en psychologisch gezien veel meer ruimte krijgt om voldoening te vinden in je nieuwe leefstijl.


Wanneer je dit proces doorlopen hebt, staat er niks meer in de weg om in een rechte lijn naar je doelstelling te gaan!


Sebastiaan Genemans
Oud bokskampioen en 2 decennia bezig met wat er tussen de oren gebeurt. Schrijf je in voor de gratis Lifestyle Academy en ontdek veel meer over het onbewuste proces en hoe je dit kunt versnellen. Ga naar: www.wijgaanvooruit.com

Comments


bottom of page