top of page
images.jpeg

WijGaanVooruit.com

De beste weg vooruit
als het wat minder gaat​

Als het op dit moment minder gaan.

Om direct te beginnen, heb ik goed en wat minder goed nieuws. Als eerste kun je ook nu vooruit blijven gaan. Het mindere nieuws is dat het niet gaat zoals je wilt. Natuurlijk willen we rechtstreeks naar ons doel gaan, maar dit is helaas vaak niet de realiteit. Respecteer het proces zoals het zich voordoet en beweeg hierin mee. Jezelf pushen of dwingen helpt alleen voor de korte termijn, dus doe het jezelf niet aan. Daarom:

Voor nu, stop met proberen om jezelf beter te voelen of toch nog je langetermijndoel te behalen. Haal die druk voor dit moment even van je schouders en lees verder. Doe de opdracht en ervaar wat het doet. Deel die ervaring met mij en we gaan samen verder.

De beste stap vooruit

Wanneer je een gebroken been hebt, zul je het moeten laten rusten. Hetzelfde geldt voor wanneer je een virus hebt. Je zult moeten rusten. Het lichaam kan zich dan met een beetje ondersteuning op een natuurlijke manier herstellen. Dat kan ook psychologisch. Wanneer je in de put zit of dat je motivatie ver te zoeken is, dan zul je het ook wat tijd en ruimte moeten geven zodat het kan herstellen.


Dit doen wij mensen helaas niet. We blijven ons bezighouden met wat ons dwars zit, onszelf pushen of dwingen ons goed te voelen of door te zetten. Dit is een grote fout, want zo houden we bewust of onbewust vast aan wat er nu gebeurt. Hierdoor geef je jezelf niet de ruimte en rust om te herstellen.

Zie dit dan ook als het blijven lopen met je gebroken been en niet begrijpen waarom het niet herstelt. 

Accepteer dat het even minder gaat. Dit betekent echter niet dat je stil moet staan, terug moet vallen, je machteloos mag voelen of denken dat het altijd zo zal blijven. Nee, het is een onderdeel van jouw proces en geloof het of niet, het heeft een functie. Doe de opdracht hier beneden en train jezelf om op een actieve manier te accepteren. Dit is ook een voorwaarde om een natuurlijke motivatie op te bouwen, eentje die je vooruit helpt ongeacht wat er gebeurt of hoe je je voelt. 

Daarom, accepteer wat je tegenhoudt, probeer het niet te veranderen, te onderdrukken, ertegen te strijden of te ontwijken. Kijk het 'als het ware' aan en accepteer het zoals het is. Ik beloof je, het wordt beter. 

-->

Oplossing: Actief accepteren

Klik hier voor gratis advies + plan van aanpak

Voor feedback, verdiepende informatie of opdracht gericht op jouw situatie.

Opdracht: actief accepteren

Confronteer jezelf met hoe je je nu voelt of een probleem dat je nu tegenhoudt. Op het moment dat je die confrontatie voelt, doorloop deze stappen:

  1. Vraag jezelf: Kan ik dit gevoel/probleem accepteren zoals het is?

  2. Geef geen antwoord maar denk aan morgen en hoe je je dan wilt voelen.
    Geef je nou wel antwoord, geen probleem, maar start weer opnieuw. Doe dit maximaal 3 keer achter elkaar, wetende dat je stappen vooruit zet, ook al merk je niets. 

  3. Laat die vraag in je gedachten zweven voor ongeveer 5 á 10 seconden en laat het dan met een glimlach rusten.

Morgen ontvang je stap 2 in je e-mail!

Ontdek hoe je een natuurlijke motivatie gaat opbouwen welke je vooruit helpt, ongeacht hoe je je voelt of wat er gebeurt.

Morgen gaan we weer een stap verder.

Niets ontvangen, kijk in je ongewenste e-mail.

Je staat er niet alleen voor. Ga mee vooruit!

Mijn naam is Sebastiaan. Oud bokskampioen en met veel enthousiasme heb ik meer dan 2 decennia klanten geholpen om het doorzetten steeds makkelijker te maken. De belangrijkste feedback die telkens terugkomt is dat men het gevoel van controle terug krijgt.   

Hier richt ik me ook op. Verwacht dus geen duik in emoties of het verleden, maar eerder een ontdekking van hoe je onbewust jezelf remt of tegenwerkt en hoe je dit eenvoudig kunt loslaten. Weet je dit eenmaal en heb je het in de praktijk ervaren, dan voel je precies wat je moet voelen. Een natuurlijke motivatie en vertrouwen dat jij bepaalt of je vooruit gaan en niet je gewoontes, omgeving, gevoel of verleden.

wijzen naar jou.png

Ga mee vooruit en pak de controle!
Je zult jezelf dankbaar zijn.

bottom of page