top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Logo wijgaanvooruit ppt_edited_edited.pn

Doorzetten zonder frustratie of dwang

Elke keer wanneer we vooruit willen gaan komen we onszelf vroeg of laat tegen. Misschien vermoeidheid, een drang naar het oude, oude patronen, een drukke agenda, geen zin, en ga zo maar door. Hoewel dit allemaal bij het veranderingsproces hoort, gaan we hier vaan tegenin waardoor we in een soort strijd terechtkomen. Een strijd tussen enerzijds het doorzetten en anderzijds het toegeven aan wat je nu wilt.

Hoe je het doorzetten automatisch moeilijker maakt

Je kunt jezelf dwingen door te zetten, het gevoel onderdrukken, de situatie ontwijken of jezelf verplichten positiever na te denken. Dit kun je doen en een tijdje volhouden, maar zal je steeds meer energie kosten. Iets wat je voor de langere termijn onmogelijk vol kan houden. 

Begeleid jezelf naar voren

De kunst is om jezelf (je onbewuste) naar de toekomst te begeleiden. Dit kan niet met dwang, aangezien je hier geen controle over hebt. Je kunt het wel proberen, maar dat is nooit voor de lange termijn vol te houden. Daarom doen wij het anders en dat verschil ga je merken. Je zult meebewegen met het proces, waardoor je een natuurlijke motivatie zal opbouwen terwijl het steeds makkelijker wordt om door te zetten. 

Waarom grip op jezelf?

  • Je verzwakt het negatieve effect dat obstakels en conflicten op je hebben.

  • Je leert te herkennen hoe je jezelf onbewust tegenwerkt en gebruikt dit in je voordeel.

  • Je gaat genieten van een steeds sterker wordende vertrouwen in jezelf, doel en toekomst.

Bas.png

Heb je hier vragen over? 

bottom of page