top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Obstakels overwinnen

Kleine aanpassing, wereld van verschil

Motivatie vasthouden

Motivatie opbouwen | versterken | in stand houden

Motivatie om actie te nemen komt op wanneer we geconfronteerd worden met iets dat we willen hebben of willen vermijden. Dit geeft je de energie om de eerste stap vooruit te zetten. Doe je dit niet, verlies je de motivatie. Doe je dit wel, dan wordt het vooruit gaan en de resultaten die je bereikt de nieuwe bron van motivatie. Dit behouden we tot het nieuwe normaal wordt en de resultaten minder worden. Dit is het punt waarop we onze motivatie beginnen te verliezen. 

Waarom we motivatie verliezen

Wat er fout gaat is dat we afhankelijk raken van resulaten en het enthousiasme van vooruit gaan. Iets wat je merkt wanneer het op een natuurlijke manier minder gaat, aangezien de downs ook belangrijke momenten zijn in het psychologische veranderingsproces. 

Hoe kun je dit voorkomen

Dit kun je voorkomen door enthousiast te raken voor het veranderingsproces. De downs waar je in terecht gaat komen en de obstakels die je tegenkomt worden dan geen reden om te stoppen, maar juist reden om door te gaan. Het hoort immers gewoon bij het proces! 

wijzen naar jou.png

Sebastiaan Genemans,
oud bokskampioen en oprichter

Klik hier voor ondersteuning in het proces naar voren!

Gewoontes veranderen en volhouden

De drang naar oude gewoontes

Elke gewoonte wordt onbewust aangemaakt wanneer het ons meer geeft dan alleen een resultaat. Dit kan het ontwijken van een moeilijke situatie zijn, maar ook pijn, verveling, onzekerheid, spanning, etc. Sterkere gewoontes geven nog iets extra's, een psychologische voldoening zoals controle, zekerheid, liefde, vooruit gaan, (goede) spanning of waardering. 

Wanneer je gewoontes veranderd door een ander dieet aan te nemen, positiever te gaan denken of je gelukkiger te voelen, dan verliest het niet direct deze psychologische aantrekkingskracht. Vandaar dat je op sommige momenten of in specifieke situaties een drang voelt opkomen naar deze oude gewoonte.

Waarom dit het zwaar maakt om door te zetten
Het is niet deze drang die opeens opkomt die het moeilijk maakt, dit is slechts een signaal dat je zoekt naar de psychologische voldoening dat je hiervan verwacht te krijgen. Wat het lastig maakt is onze instinctieve reactie hierop, we moeten het namelijk onderdrukken, er tegen vechten of het gevoel direct veranderen. Hiermee versterk je de onbewuste verwachting en daarmee de psychologische aantrekkingskracht. Daardoor wordt de drang hierna in de toekomst alleen maar sterker. 

Hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Elke gewoonte wordt in stand gehouden door de onbewuste verwachting van wat het ons zal geven. Komt de drang op, dan is dat de perfecte mogelijkheid om de psychologische aantrekkingskracht te verzwakken. 

Onzekerheid overwinnen

Pak de controle en ga vooruit. Jij bepaalt! Niet je onzekerheid!

Wat is onzekerheid? 

Onzekerheid is een interne spanning dat opkomt bij een confrontatie met iets waarvan de uitkomst niet duidelijk is. Wat zal iemand van me denken? Hoe beoordelen mensen mij? Ben ik wel goed genoeg? Ga ik winnen? Hoe zal ik reageren? Zal ik falen? etc. 

Zal het ooit weggaan?

Hoewel 99% van alle mensen dit ervaren, kan het zijn dat jij het sterker ervaart en het je remt in je ontwikkeling of leven. Het zal niet vanzelf weggaan met als gevolg dat je jezelf blijft remmen of dat je je leven zo in gaat delen dat je elke confrontatie hiermee ontwijkt.

Onzekerheid wordt erger

Hoewel je gevoeliger bent voor onzekerheid, is de kans groot dat het zelf (onbewust) verder ontwikkeld hebt. Dat het je nog meer remt, nog meer negatief effect op je heeft en waarschijnlijk een onderdeel van je bent geworden is. Dit doen we door onzekerheid te volgen. Door hetgeen je onzeker maakt te ontwijken of je daardoor te laten tegenhouden versterk je het effect dat het op je heeft. Zo krijgt die situatie, persoon, omstandigheid, spiegel of gedachte steeds meer controle over je toekomst. Die controle moet je terugpakken! 

Onzekerheid overwinnen

De enige manier om onzekerheid te overwinnen is door aan jezelf te bewijzen dat je dit aankan. Met een mentale training op maat ga je merken dat het steeds makkelijker wordt om je onzekerheid te overwinnen. Gun jezelf het vertrouwen!

Klik hier en train je onbewuste om mentaal sterker te worden. 

Stap 1: Pak de controle en ga vooruit!

Zonder dat we het doorhebben worden we geleid door onze omgeving, andere mensen, situaties, onzekerheden en ons verleden. Maar dit hoeft niet! Hoewel het onbewust gebeurt is en blijft het een keuze. Start direct en kom erachter hoe je deze keuze vanaf vandaag gaat maken! 

Dit is iets wat je de rest van je leven meeneemt, het is namelijk toepasbaar op alles in je leven. Start direct!

Sebastiaan Genemans,
oud bokskampioen en oprichter

Stap 2: Overwin elk obstakel en ga vooruit!

Elk obstakel dat we tegenkomen heeft net zoveel effect op ons als dat we toelaten. Natuurlijk is ook dit geen bewuste keuze, maar het is er wel een. Met dit eenvoudige programma ontdek je hoe je elk obstakel aan kan pakken zonder te verdrinken in emoties, problemen of het verleden.

Wist je trouwens dat een mentale training slechts enkele seconden duurt? Het is namelijk gericht op het sturen van je onbewuste en deze zonder dwang of straf te begeleiden naar de toekomst!

Screenshot_2023-01-26-09-19-06-90_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817_edited.png

Stap 3: Volhouden, motivatie en doorzetten

Vanaf € 35,- p/m

Met ons wekelijkse contact gaan we ervoor zorgen dat jij vooruit blijft gaan, ongeacht wat er gebeurt. Dat we de obstakels en moeilijke momenten gaan gebruiken om het negatieve los te laten en grenzen op een positieve manier te verleggen. 

Gaandeweg bouw je een natuurlijke motivatie op die niet afhankelijk is van hoe je je voelt of wat er gebeurt. Het vertrouwen in jezelf en je doel blijft hoog zowel in de ups als de downs en boven alles, mentaal zul je steeds sterker worden zodat alles wat vandaag lastig is, straks heel veel makkelijker wordt. 

Wij Gaan vooruit! Ga mee!

Lidmaatschap

Mentaal jezelf naar je doel toe ontwikkelen

Emotioneel loslaten, voldoening vinden en vooruit gaan

Focus versterken | loslaten | accepteren | toekomstvisie blijven ontwikkelen | grenzen verleggen

Persoonlijk mentale trainingsprogramma

Je staat er niet alleen voor! Ervaar het zelf!

Wekelijks contact en onbeperkte e-coaching

bottom of page