top of page
images.jpeg

WijGaanVooruit.com

Mentaal en emotioneel sterker

Bereik veel meer dan je doel!

Het lastige maar uiteindelijk het mooiste van vooruitgaan is dat je geconfronteerd wordt met je zwaktes, innerlijke conflicten en obstakels. Alleen dan kun je deze namelijk overwinnen waardoor je hier de rest van je eleven vanaf bent. Daarnaast merk je op dat bepaalde situaties, denkbeeld, gevoelens en personen een macht over je kunnen hebben. Ze kunnen je emoties en gedachten beïnvloeden en je gedrag indirect sturen. Hier hoef je niet te zoeken maar je merkt het vanzelf op. Deze macht kun je tijdens die confrontaties systematisch terugpakken. Zo krijg je voelbaar de controle terug wat een geweldig effect op je motivatie en zelfvertrouwen heeft. 

Geef jezelf die extra boost!

Naast al die punten hierboven hebben wij ook allemaal een bepaalde tolerantie tegen bijvoorbeeld ongemak of pijn. Wanneer dit niveau bereikt wordt, komt er autromatisch een drang op om te stoppen, het te ontwijken of te onderdrukken. Door hier doorheen te gaan en te ervaren dat je meer aankunt, zul je die signalen vanuit jezelf veel minder snel ervaren en zullen ze ook steeds minder heftig worden.

Dit ga je doel op de volgende manier:

Stap 1: Welk limiet is belangrijk voor je doel?

In andere woorden: in welke situaties komt die drang om te stoppen, het te ontwijken of onderdrukken? 

 • Fysieke pijn (topsport + chronische pijn) 

 • Verveling (gewoontes veranderen)

 • Spanning (onzekerheid, angst of emotioneel zijn)

 • Ongemak (gewoontes veranderen + uit je comfort willen stappen)

 • afleidingen (willen doorzetten)
   

Stap 2: Heb interactie met dit limiet

Zoek het limiet op en zonder jezelf te dwingen door te gaan, ervaar wat er gebeurt. Met de kennis in je achterhoofd dat deze signalen een automatisme zijn en bepaal voor jezelf welke een echte grens aangeven en welke grenzen je zonder gevaar kunt overschrijden. Denk bijvoorbeeld aan:

-->

Alleen voor de korte termijn

 • Vermoeidheid tijdens sporten 

 • Onzekerheid in een nieuwe situatie 

 • Angst op een grote hoogte 

 • Honger bij de 4e dag van een nieuw dieet

 • De drang om iets anders te doen
   

Door een limiet heengaan kan alleen wanneer je op elk moment kunt stoppen. Doe dit dan ook alleen om aan jezelf te laten zien dat je meer aan kan, dat het obstakel niet zoveel macht over je heeft en voornamelijk dat je gewoon aan jezelf bewijst dat je meer (aan)kan. 

Voldoening in het nieuwe vinden

Pas wanneer een nieuwe gewoonte ons je een bepaalde psychologische of sociale voldoening geeft, kun je het tot een automatisme maken. Onderzoek dan ook hoe je binnen je nieuwe leefstijl het beste kunt ontspannen, plezier hebben, emoties of gevoel kunt veranderen, stress tegen kunt gaan of je frustratie kunt uiten. Wees nieuwsschierig naar wat je nieuwe leefstijl nog meer voor je te bieden heeft!

Motivatie ontwikkelen naar vastberadenheid

Motivatie kunnen we een tijdje vasthouden, maar niet voor altijd. We hebben ook de downs nodig en daarom zullen we die ook gaan vinden. Deze down hoeft niet heftig te zijn en is ook zeker geen reden om te stoppen. Je moet het gebruiken zodat het doorzetten steeds makkelijker wordt. 

Daarnaast zul je de afhankelijkheid van motivatie moeten verminderen, en dat betekend dat je het moet omzetten naar een ontspannen vastberadenheid. Hierdoor maakt het niet uit wat er gebeurt, hoe je je voelt of waar je bent, je blijft vooruit gaan!

Hoe je dat gaat doen leg ik je uit tijdens de webinar: Grip op je motivatie.

Versterk de grip op je motivatie

Tijdens de webinar: grip op je motivatie ga je ontdekken hoe je met 1 zin (5 woorden) en een glimlach je motivatie gaat ontwikkelen tot een ontspannen vastberadenheid. Zo zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van hoe je je voelt om stappen vooruit te blijven nemen. 

De kosten zijn € 39,-
- webinar: grip op je motivatie
- 2 weken praktijkondersteuning via WhatsApp of e-mail

Je staat er niet alleen voor, ga mee vooruit!

Mijn naam is Sebastiaan, oud bokskampioen en met veel enthousiasme heb ik meer dan 2 decenia klanten geholpen om het doorzetten steeds makkelijker te maken. De belangrijkste feedback dat telkens terugkomt is het gevoel van controle dat snel terugkomt.   

Hier richt ik me ook op, verwacht dus geen duik in emoties of het verleden maar eerder een ontdekking van hoe je onbewust jezelf remt of tegenwerkt en hoe je dit eenvoudig kunt loslaten. Weet je dit eenmaal en heb je het de praktijk ingebracht, dan voel je precies wat je moet voelen: Een natuurlijke motivatie en vertrouwen dat jij bepaalt of je vooruitgaan en niet je gewoontes, omgeving, gevoel of verleden.

wijzen naar jou.png

Ga mee vooruit en pak de controle!
Je zult jezelf dankbaar zijn.

team Talk

Team of organisatie?

Is het belangrijk voor jouw leden of medewerkers dat ze doorzetten, het oude of negatieve loslaten en een oplossingsgerichte mindset hebben? Neem dan vrijblijvend contact op!

bottom of page