top of page
images.jpeg

WijGaanVooruit.com

Cursus: grip op je motivatie!

Introductie

We hebben het allemaal weleens gehad, dat heerlijke gevoel dat je er klaar voor bent. Er zin in hebt en weinig je lijkt tegen te houden. Wat we alleen niet direct doorhebben, is dat motivatie net als elk gevoel nooit lang dezelfde intensiteit kan vasthouden. We kunnen het op verschillende verlengen en vasthouden, maar het zal ooit een keer moeten zakken. Dat is de natuurlijke weg. Het komt op en zakt weer weg.  

Met respect voor dit natuurlijke proces ga je via deze cursus motivatie leren gebruiken en ook omzetten in een ontspannen vastberadenheid. Hierdoor wordt doorzetten, presteren of je nieuwe manier van leven normaal. 

Wedloop in de natuur

Waarom is dit belangrijk?

Je begint nergens aan om te falen of om uiteindelijk weer te stoppen. Helaas gebeurt het zoveel dat we kunnen zeggen dat het normaler is om je doel niet te bereiken dan om 'm wel te bereiken. Of dit nu gaat om bijvoorbeeld 10 kilo af te vallen of in een belangrijke wedstrijd meer te geven dan dat je hebt. Wij mensen falen meer dan dat we slagen.

Dit is niet jouw schuld, maar komt omdat vooruitgaan, een doel bereiken, het beste uit jezelf halen, ergens mee stoppen of uit een vervelende situatie stappen veel meer is dan alleen doen. Het is een proces waarin je verschillende obstakels moet overwinnen en door diverse ups en downs heen moet gaan. 

Met de cursus 'grip op je motivatie' ga je dit proces leren kennen en, nog belangrijker, leren gebruiken. Hierdoor zul je met jezelf gaan samenwerken in plaats van tegen jezelf te strijden waardoor je de frustratie of machteloosheid gaat voorkomen. Je gaat ook meebewegen met het proces waardoor je ook op emotioneel en mentaal vlak op een hoger niveau komt te staan.

 

Je pakt als het ware de leiding over het proces naar voren, waardoor jij bepaalt of je vooruit gaat of stil blijft staan. Dat jij bepaalt of je doorzet of terugvalt. Wat je door deze keuze zult merken is dat jij de controle hebt, niet het gevoel van dat moment, de drukte, het verleden, andere mensen of hoe gemotiveerd je bent. Jij bepaalt het, met als gevolg . Het wordt steeds makkelijker!

Grip op je motivatie

Van nature is motivatie enorm onbetrouwbaar. Als eerste, zoals eerder geschreven, is het een gevoel dat nooit dezelfde intensiteit kan behouden. Maar daarnaast gaat het ook vaak in cirkels. Zo raak je gemotiveerd door een confrontatie met iets dat je niet leuk vindt en maak je daardoor veranderingen. Tot deze veranderingen je tegen gaan staan of je niet het gevoel meer hebt dat je vooruit gaat, dan wordt je geconfronteerd met iets dat je niet leuk vindt en zul je gemotiveerd worden om hiermee te stoppen. Het is namelijk dezelfde motivatie dat je vooruit helpt, de confrontatie met iets dat je niet leuk vindt.

Daarom gaan we grip krijgen op de motivatie. Hierdoor ga je het niet meer blind volgen en zul je deze cirkel doorbreken. De eerste stap is om de 3 fases van motivatie te leren kennen zodat je deze kunt doorlopen. Vaak blijven we namelijk bij de 2e fase hangen waardoor we een psychologisch kritisch punt tegenkomen dat maar weinig mensen kan overkomen. Na deze cursus zul je dit tijdig herkennen en moeiteloos verslaan zodat jij zonder frustratie of dwang in de 3e fase terechtkomt. Dit is waar je motivatie omzet naar een betrouwbare en ontspannen vastberadenheid. 

De 3 fases van motivatie

Fase 1: Motivatie in zijn primitieve vorm

Motivatie, zoals je dat kent, is een boost van energie dat opkomt wanneer je (herhaaldelijk) geconfronteerd wordt met iets dat je niet leuk vindt of graag wilt hebben. De motivatie kun je vasthouden door veranderingen te maken, vooruit te gaan en resultaten te boeken. Doe je dat niet, dan verlies je de motivatie vrij snel. 

Fase 2: Enthousiasme dankzij de resultaten

Het gevoel van vooruit gaan en het boeken van resultaten houdt de motivatie in stand. Deze hoge mate van motivatie helpt je om obstakels te negeren, gevoelens te onderdrukken en jezelf naar een hogere hoogte te brengen. Dit kun je niet eeuwig volhouden en dus is het verstandig om je alvast op de volgende fase te richten. Doe je dat niet, dan kom je vanzelf het psychologisch kritische punt tegen, welke hoogstwaarschijnlijk het begin van het einde zal zijn. Je zult nog doorzetten, maar het gaat bergafwaarts tot je niet meer kunt. Na deze cursus zul je dit punt herkennen en eenvoudig verslaan. Zodat je heel soepel de 3e en meest belangrijke fase in komt.

Het moment dat je tegen jezelf bewust of onbewust gaat verklaren waarom het minder gaat. Misschien omdat je het te druk hebt, geen zin hebt, het te moeilijk is of een bepaald probleem dat je tegen gekomen bent. Deze verklaring, waar of niet waar, zal telkens bevestigd worden totdat het een gegronde reden is om te stoppen. 

Het geheim: het kan heel goed zijn dat het klopt, maar daar gaat het niet om. Je wilt vooruit en dat is belangrijker dan welk ongemak of obstakel dan ook. Dit is ook wat je jezelf duidelijk gaat maken met 1 zin, dat zijn 5 woorden en een glimlach. Het is niet moeilijk, maar je moet het wel weten! Dat ontdek je wanneer je verder gaat naar het webinar hier beneden. 

Het psychologisch kritische punt

Fase 3: Vastberadenheid

In deze fase wordt het doorzetten en de nieuwe gewoontes in denken, doen of ervaren steeds normaler. Je merkt dat je door blijft gaan zonder dat er een grote strijd is of dat het je heel veel moeite kost. Je bent in deze fase bezig het nieuwe niveau, waarvoor je gewerkt hebt, te normaliseren en nieuwe gewoontes op een onbewust niveau aan te nemen. 

Ontdek hoe je jezelf naar de 3e fase kunt begeleiden met slechts 1 zin, 5 woorden en een glimlach. Je zult verbaasd zijn hoe goed dit werkt!

Screenshot_2023-01-26-09-19-06-90_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817_edited.png
  • Ontdek hoe je in 1 zin, dat zijn 5 woorden, en een glimlach eenvoudig fase 3 bereikt.

  • Ervaar hoe het doorzetten steeds makkelijker wordt.

  • Geniet van steeds meer vertrouwen in jezelf dat jij dit aankan!

Ga gratis verder!

Inclusief 4 dagen praktijkondersteuning!

bottom of page