top of page
Joggen

WijGaanVooruit.com

Logo wijgaanvooruit ppt_edited_edited.pn

Gewoontes veranderen

Gewoontes komen niet op een rationele manier tot stand. Het gaat er niet om of het goed of slecht voor je is, je vooruit helpt of stil laat staan of gezond/ongezond is. Het is dus ook logisch dat je bepaalde gewoontes hebt waar je vanaf wilt. 

Snelle verandering 

Elke gewoonte is makkelijk om direct mee te stoppen. Het enige dat je nodig hebt is een wil en begrip dat deze gewoonte je niet vooruit helpt. Je kunt dus ook snel de veranderingen doorvoeren, dit is meestal de beste keuze. Je zult namelijk binnen een bepaalde tijd een drang voelen opkomen naar enkele oude gewoontes. Negeer of onderdruk deze niet want dat maakt de gewoonte alleen maar sterker. 

1) Blijvende resultaten - oude gewoontes

Het moment dat een oude gewoonte opkomt in je gedachten of dat je er een drang naar voelt (psychologische aantrekkingskracht) negeer of onderdruk dit dan niet. Het is namelijk het uitgelezen moment dat je een verandering in de kern kan maken. Tijdens het programma: Grip op je leefstijl, ontdek je hoe deze verandering gaat maken en het is eenvoudiger dan je denkt!

2) Blijvende resultaten - nieuwe gewoontes

Gewoontes creër je niet omdat het goed voor je is. Het moet en zal een psychologische voldoening geven voordat het een gewoonte gaat worden. Dit betekend niet dat je het leuk moet vinden! 

Mijn tip is dan ook niet blind naar voren te rennen met een eenzijdige focus op je doelstelling. Wees nieuwsgierig wat je nieuwe leefstijl je nog meer kan geven. Hierbij is het belangrijk om niet dezelfde voldoening te zoeken maar een actievere. In het programma: Grip op je leefstijl ontdek je hier meer over.

Gewoontes in denken, doen en ervaren

Veranderen wat je doet geeft je snelle resultaten, veranderen hoe je denkt en ervaart geeft je blijvende resultaten. Ga dus vooruit, geniet van de motivatie en snelle resultaten, maar op het moment dat je stil komt te staan, richt je aandacht meer op je denkpatronen en de manier hoe je het ervaart. 

Gewoontes veranderen is een proces dat voornamelijk onbewust afspeelt. Verwacht dus geen perfectie maar eerder een proces waarin je het oude los gaat laten en voldoening in het nieuwe gaat vinden. Dit gaat met ups en downs welke er gewoon bij horen. Meld je aan voor: Grip op je leefstijl, wanneer je dit proces wilt versnellen en vereenvoudigen. 

Waarom grip op je leefstijl?

  • Je ontdekt hoe je gewoontes eenvoudig kunt verzwakken en versterken.

  • Het doorzetten en de veranderingen volhouden gaat steeds natuurlijker.

  • Je gaat genieten van een steeds sterker wordende vertrouwen in jezelf, doel en toekomst.

Bas.png

Heb je hier vragen over? 

bottom of page